Massagepistool als opwarming

De massagepistool is de ideale opwarmer bij pijnlijke spieren!

De massage gun is de ideale opwarmer bij stijve, pijnlijke en onbeweeglijke spieren

rugpijn
Zit je rug geblokkeerd?
Boek dan snel een afspraak. Om de eerste pijn te verminderen, zal er gebruik gemaakt worden van een massagepistool.

Een massage gun is een handapparaat die gebruik maakt van percussieve therapie om pijnlijke spierweefsels gericht te verlichten.
Deze apparaten werken door snelle drukstoten op de spier uit te oefenen, waardoor de spieren losser worden, doordat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de doorbloeding enorm verbeterd, door het geven van een diepe weefselmassage.

Bij het gebruik van een massage gun hoef je je geen zorgen te maken dat je te veel druk uitoefent of je spieren beschadigt. Het apparaat doet al het werk voor jou met een combinatie van percussie- en vibratie therapie. En alles op een veilige manier!

De korte geschiedenis van dit massage-instrument werd in 2008 uitgevonden door de Amerikaanse chiropractor Jason Werseland om een hernia en rugblessure die hij opliep tijdens een verkeersongeluk te behandelen.

Dit toestel kan veel voorbereidend werk doen.
Een manuele behandeling gecombineerd met een massagepistool vullen elkaar enorm aan. Het massagepistool doet het voorbereidend werkt zodat ik erna veel dieper de oorzaak van de pijn kan aanpakken.

Percussie therapie

Percussietherapie is een massagetechniek waarbij snelle, herhaalde slagen worden gebruikt om de zachte weefsels van het lichaam te stimuleren.
Het wordt vaak gebruikt om spierspanning te helpen verlichten, pijn en ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Deze handmassage apparaten gebruiken een gemotoriseerde kop om snelle drukpulsen in de spier te geven.
Met het gebruik van een massage gun worden er specifieke delen van het lichaam aangepakt en spierspanning, pijn en stijve spieren te verlichten.

massage gun
Voor snelle en dieper resultaat is het gebruik van een massagepistool handig
schouderpijn
Heb je pijn in je schouder of zit het vast?
Combineer een behandeling met een massagepistool!
trapezium
Een pijnlijke trapezium beweeglijk maken met een massage gun

Het gebruik van een massage gun kan een groot aantal voordelen opleveren, waaronder een betere doorbloeding, minder spierstijfheid, een groter bewegingsbereik van het littekenweefsel en meer flexibiliteit.

De voordelen van percussie massage kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen en de hersteltijd na een training of blessure te verbeteren.
Massagepistolen kunnen zich ook richten op specifieke delen van het lichaam waar pijnsignalen zoals spierknopen of triggerpoints kunnen optreden.

1. Blessurepreventie en herstel

Na een inspanning hebben spieren de tijd nodig om te kunnen herstellen, de hersteltijd na een forse inspanning is om en nabij 72 uur.
Een van de belangrijkste doelen van een massage gun is het verminderen van spierspanningen en stijfheid in het lichaam.
Het gebruik van een massage gun stimuleert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen uit de spieren af te voeren.  

Naast het helpen ontspannen van de spieren kan een massage gun ook helpen om blessures te voorkomen.
Het masseren van de spieren met een massagepistool voorkomt verklevingen.

2. Pijnverlichting en genezing door vibratie

Een massage gun biedt trillingen tot diep in de spieren en het weefsel waardoor het geschikt is voor percussie therapie.
De trillingen tijdens de massage helpen de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen in de spieren sneller afgevoerd en krijgen de spieren sneller en meer voedingstoffen. Dit leidt tot een sneller herstel van de spieren, een beter bewegingsbereik, pijnverlichting en vermindering van spierpijn en spiervermoeidheid.

Door het gebruik van een massagepistool kunnen nek-, schouder- en pijn in de onderrug worden verlicht.

3. Melkzuur

Wanneer het lichaam een laag zuurstofgehalte heeft wordt dit gecompenseerd door nieuw gevormd lactaat om te zetten in energie voor het lichaam en wordt melkzuur gemaakt. Dit komt vaak voor tijdens een intensieve training.
Melkzuur neemt zich vaak sneller op in de bloedbaan dan dat het verbrandt kan worden. Hierdoor kunnen spieren vermoeid aanvoelen en kan er kramp in de spieren ontstaan. Het gebruik van de massage gun kan dit voorkomen omdat het masseren van de spieren helpt om het melkzuur en andere afvalstoffen sneller af te voeren. Hierdoor wordt spierpijn verminderd of zelfs voorkomen.

4. Stijfheid en spierkramp

Spierkrampen kunnen ontstaan wanneer de spieren tijdens een intensieve training niet worden voorzien van voldoende zuurstof. Het resultaat hiervan is spierpijn en stijfheid in de spieren. Een massagepistool kan helpen bij het verminderen of voorkomen van deze spierkrampen en stijfheid. Door de druk die wordt uitgeoefend op de spieren en weefsels tijdens de massage worden deze geholpen te ontspannen waardoor de klachten worden verminderd.

5. Het zenuwstelsel en de spieren

Vanuit het zenuwstelsel worden de spieren gecontroleerd en geactiveerd.
Bij het gebruik van de spieren wordt het zenuwstelsel gealarmeerd om de spieren optimaal te kunnen gebruiken.
Het gebruik van een massage gun helpt om de receptoren van het zenuwstelsel te stimuleren waardoor de stress in de spieren wordt verminderd en de mobiliteit van de spieren verbetert.

6 . Littekenweefsel

Littekenweefsel helpt bij het herstellen van beschadigde vezels in uw lichaam, maar is minder elastisch dan andere spierweefsels in het lichaam. Met een massagepistool kan het littekenweefsel gemasseerd worden waardoor het afbreken sneller gaat en het herstel gestimuleerd wordt.

7. Bewegingsbereik

Het gebruik van een massage gun heeft een positief effect op het bewegingsbereik van het lichaam.
Na een massage voelt het lichaam soepeler aan en is de bloedsomloop gestimuleerd.

8. Verbetering algehele welzijn

Massagepistolen helpen de receptoren van het zenuwstelsel te stimuleren, waardoor spanningen vrijkomen en de spieren kunnen ontspannen, terwijl de mobiliteit van het lichaam verbetert. Het regelmatig gebruiken van een massagepistool kan zelfs leiden tot een betere immuniteit en nachtrust.

Kortom, het gebruik van een massagepistool

Massagepistolen helpen de spieren te ontspannen en de spanning in het lichaam te verminderen.
De bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd door de trillingen waardoor zuurstof en voedingstoffen sneller naar de spieren worden vervoerd, en
afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor worden spierkrampen en stijfheid van de spieren die kunnen optreden na een intensieve training verlicht of voorkomen

Een massage gun kan gebruikt worden op het gehele lichaam (uitgezonderd op botten en gezicht/hoofd)

1. Gluten

De bilspieren zijn een van de belangrijkste grote spiergroepen in het lichaam en kunnen veel baat hebben bij een massage gun.
De bilspieren zijn verantwoordelijk voor extensie, abductie en externe rotatie van de heup, daarom worden ze in principe de hele dag door gebruikt en kunnen er veel verklevingen ontstaan in de bilspieren. Dus door ze aan te pakken met een massage gun kan de mobiliteit verbeteren en de pijn worden verminderd.

2. Quadriceps

Een andere spiergroep die baat kan hebben bij een massage gun zijn de quadriceps (bovenbeenspieren).
De quadriceps zijn verantwoordelijk voor het strekken van de knie, ook een spiergroep die veel onder spanning staat gedurende de dag.

3. Hamstrings

De hamstrings zitten aan de andere kant van de quadriceps, zij zijn verantwoordelijk voor de buiging/strekking van de knie, dus van groot belang dat de mobiliteit in deze spiergroepen zo hoog mogelijk is. Zorg ervoor dat je deze spieren altijd meeneemt in jouw dagelijkse massage routine.

4. Trapezium

De trapezium is een specifiek probleemgebied voor de ophoping van stress en spanning. Vandaar dat deze spiergroep maximaal onderhouden moet worden, om zware pijnklachten te voorkomen of te verminderen.

Om een aantal keer per week de trapezium te behandelen met klopmassage, zul je deze spier al beter kunnen onderhouden.

Wanneer wordt het gebruik van een massagepistool vermeden? Bij

  • spier verstuikingen
  • verrekkingen
  • ontstekingsgerelateerde verwondingen
  • gebroken botten
  • verwondingen
  • chronische gezondheidsproblemen
  • zwangerschap

Hoewel een massage gun veel voordelen biedt, moeten sommige gebieden worden vermeden.

1. Gewrichten

Bij het gebruik van een massage gun is het essentieel om gewrichten te vermijden. Hieronder vallen de ellebogen, knieën, enkels en polsen.
Druk uitoefenen op deze gebieden kan ongemak en zelfs letsel veroorzaken.
Het is beter om je te concentreren op de spieren rond het gewricht.

2. Ruggengraat

Druk uitoefenen op een wervelkolom wordt tijdens een massage behandeling vermeden dus ook het gebruik van een massagepistool
Wel worden de spieren rondom de ruggengraat behandeld met een specifiek opzetstuk namelijk de tweepoot.

3. Gezicht

Het gezicht is zeer delicaat, en het uitoefenen van druk kan ongemak en spierbeschadiging veroorzaken.

4. Hals

Het masseren van de voorkant van de nek kan ook ongemak en zelfs letsel veroorzaken. Hoewel de verleiding groot kan zijn om dit gebied te masseren, is het beter om het te vermijden wanneer je een massage gun gebruikt.

5. Hoofd

Uiteraard moet het hoofd worden vermeden. Dit zou alleen maar hoofdpijn opleveren en totaal geen positieve effecten op jouw lichaam.

.

Uiteraard kan je het zelf voelen dan weet je wat je mag verwachten en kies om de Fabulous behandeling te boeken

” I am a
Pain removing
Health improving
Back repairing
Always caring
Muscle kneading
Stress relieving
Miracle working


MASSAGE THERAPIST

– unknown –