Mind

Gedachten zijn Krachten
Verbeter jouw leven en gezondheid door jouw Mind om te polen.

Combineer een positieve mind met een optimale samenwerking met de natuur.
Wat krijg je dan? Een beter gevoel in je eigen vel!
Daar teken je toch voor!

Door jouw mind-set te verbeteren, verhoog je jouw levenskwaliteit.

Wist je dat kruiden en planten ook op je gedachten werken?

Wat is dit een positieve mindset?

Met een positieve Mind jezelf in balans brengen

Hoe doe ik dit?
Door positief door het leven te gaan zonder (voor)oordelen en bepaalde woorden achteraan in mijn woordenboek te zetten.
De woordkeuze laat zien wat er diep in mij verscholen zit. Deze brengt m.a.w. mijn grote geheimen de wijde wereld in.

Wil je dat?
Soms wel maar meestal voorkom je dit toch beter, denk je. Toch… zijn dit eigenlijk geschenken waarmee je aan de slag kunt gaan.
Geschenken die je eerst door een dal laten gaan om daarna een hele mooie klim laten maken, een klim die je laat groeien. Dit gebeurt enkel als JIJ hiervoor kiest uiteraard.

Bij het rubriek Emoties ga ik hier dieper op in.

Wetenschappelijk is bewezen dat….

Alles zit in je jou vanaf de geboorte (eigenlijk al veel vroeger maar…).
Je weet en kan eigenlijk alles. Doch van zodra er regels, etiquette MOETEN gevolgd worden, komt er een afsnijding van alles wat je weet en kent en word je in een bepaalde richting geduwd. Ik ben er eigenlijk HET bewijs van.

Euh, hoe ben ik nu het bewijs?
Mijn kennis is vrij ruim en verscheiden. Een kleine greep in de grote schatkist van de opleidingen die ik over de jaren heb gevolgd:
Biochemie, Procestechnieken, Bloemschikken, Naaicursus, Kruiden, Aromatherapie, Bach bloesems, een brede waaier van massagetechnieken, coaching opleidingen, nieuwe computerprogramma’s leren en er mee werken en nog veel meer… Al lachend zeg ik dat ik dit doe zoals in The Matrix nl. inpluggen, opladen en doen. 🙂
Sommige kennis gebruikte ik onbewust als kind zoals communicatie tolk tussen mijn ouders, observeren van hun lichaamstaal en van dieren en dit vertalen, enz
De connectie met de natuur is altijd sterk geweest en heb ik zoveel mogelijk blijven behouden. Al snel realiseerde ik mij dat ik rustig werd door in de natuur te wandelen of in de tuin planten en bloemen te verzorgen.
Verscheiden maar toch één geheel.

Dit is de reden waarvoor ik deze academie heb opgericht om alles wat ik maar weet aan jou door te geven.


De natuur toont je de weg op allerlei magische manieren. Denk maar aan een zonsopgang, vogels die fluiten, de prachtige kleurenpracht van bloemen, een regenboog. Maar ook de bomen en kruiden die volledig gratis bij jou in de tuin staan. Weet dat deze er staan omdat JIJ deze nodig hebt

Door ermee samen te werken, kom je nog dichter bij jezelf. Hoe mooi is dat.

Wat is er nog meer om je beter in je vel te voelen?

Waarom samenwerken met de natuur om zo jouw gezondheid te verbeteren?

Ik leg het uit aan de hand van een persoonlijk voorbeeld.

Toen mijn zoon klein was, had hij wratten, zoals veel kinderen. Inmiddels had ik mijn opleiding Kruiden achter de rug en herinnerde me wat er ideaal was om deze op een natuurlijke manier te laten verdwijnen.
Geloof het of niet maar op dat moment stond er in de tuin wrattenkruid of stinkende gouwe.
Heel de tuin vol met wrattenkruid en door dagelijks een stukje plant af te breken en het gele sap ervan op de wrat regelmatig aan te stippen verdwenen de wratten als sneeuw voor de zon.
Maar… toen de wratten weg waren, was er geen stinkende gouwe meer in de tuin te bespeuren.
Mooi toch.

Ik heb gelijkaardige dingen mogen ervaren. Er zijn genoeg goede apps die je op je telefoon kan zetten om te ontdekken welk kruid er in je tuin staat en waarvoor dit dient.
Wees je ervan bewust dat elk kruid zich daar bevindt voor een goede reden.

Natuurgeneeskunde helpt bij jouw gezondheid.

Natuurgeneeskunde is een geneeskunde die gelooft in een toekomst waarin de dokter geen medicijnen meer zal voorschrijven.
Bij de patiënten zal er naar een totaal pakket gekeken worden en naar de juiste zorg voor het menselijk lichaam. Het totaalpakket houdt in dat er linken worden gelegd tussen jouw voeding, emoties, gevoelens, de oorzaken en de preventie van ziekten.