Deep Tissue behandeling bij Adoenia

Een Deep Tissue behandeling verbetert jouw beweegvrijheid!

Een Deep Tissue behandeling verbetert beweging-s-vrijheid!

Deep tissue behandeling
Deep tissue behandeling is een diepe behandeling waar er gewerkt wordt op triggerpunten

Hoe is deze techniek ontstaan?

Deep tissue massage is een massage therapie, voor het eerst gebruikt door de oude Egyptische, Grieken en het Verre Oosten beschavingen.
Het maakt gebruik van soortgelijke technieken zoals in Zweedse massage maar een diepere toepassing.
Deze principes zijn ontwikkeld door een Canadese fysioloog genaamd Therese Pfrimmer die haar eigen diepe weefsel massage begon na het lijden van verlamming in haar benen.
Na het aanbrengen van een “graven” Deep massage op de aangetaste spier, omgekeerde ze haar verlamming waarna zij toepasten op zoveel andere mensen met hetzelfde resultaat en tevredenheid. Dit bracht de Deep Tissue massage technieken.

Deep Tissue massage is gericht op hulp aan al deze aandoeningen te brengen en om de spierfunctie te verbeteren door toe te staan ​​gespannen spieren te ontspannen en vrij te bewegen.
Deep Tissue behandeling
Deep Tissue behandeling zorgt door diepe bewegingen voor soepelheid en beweeglijkheid
Deep Tissue behandeling
Nek- en schouderpijnen worden ontlast door Deep Tissue toe te passen.
Deep Tissue
Bij Deep Tissue is het lichaam rekken en strekken één van de technieken om de soepelheid te activeren.

As for what rejuvenaties me – Deep Tissue massage.
I am addicted to massages

– Rick Hoffman

Door het gejaagde leven en stress krijgt je lichaam letsels, blessures. Jij en ik zijn mensen en mensen heel graag. Mensen als werkwoord betekend voor mij dat we superwezens zijn in het negeren van de signalen van het lichaam. Het lichaam beslist om je eens een ferme blauwe plek te bezorgen en wat doen jij en ik? oooo, en ga door met de rat-race waar het hedendaagse leven je induwt. En…zo gaat het lichaam verder met je hardere en hardere signalen te geven dat je om welke reden ook tijd “MAG” nemen voor jezelf, tijd om te luisteren en te ontdekken wat je lichaam je nu te vertellen heeft.

Weiger je dit dan zal je lichaam je forceren om te stoppen door bv een griep, buikkrampen, omzwikken van de enkel,… je herkent dit zeker wel.

Daarom is het aan te raden om sneller naar je lichaam te luisteren en te aanvaarden dat je lichaam ont-stressing nodig heeft.
Deep Tissue is één van de behandelingen die ideaal is om de signalen van je lichaam te leren kennen en deze te ont-last-en van de pijnen.

Deep Tissue massage of diepteweefsel behandeling is een krachtige massage waar de spieren stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler en brengen het lichaam weer in balans.

Het is een hardere massage op de ledematen en de rug.
Diepteweefsel massage is een behandeling die zich richt op de heroriëntering van de diepere lagen van de spieren.
Het wordt gebruikt voor chronische pijnen, pijnen gecontracteerde gebieden zoals een stijve nek en bovenrug, lage rugpijn, been spier dichtheid en pijnlijke schouders.

Sommige van de lijnen zijn hetzelfde als die welke worden gebruikt in klassieke massage therapie, maar het verkeer langzamer is en de druk is dieper en geconcentreerd op de gebieden van spanning en pijn om te komen tot de onderlaag van spieren en de fascia (het bindweefsel rond de spieren).

Tijdens de behandeling worden de hardere zones of punten in de spieren behandeld met een krachtige massage en het aanhouden van druk op de gevoelige / pijnlijke zone. Deze massage is niet geschikt voor iedereen en kan leiden tot blauwe plekken op de behandelde zones.
Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan.
Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd.

Een Deep Tissue behandeling helpt die blokkade op te heffen.
Bij Deep Tissue wordt vooral gekeken naar de klacht die kan ontstaan zijn door overbelasting, verkeerde houding, trauma, …
Klachten worden verholpen door verschillende technieken zoals stretchen, triggerpunten en diepe massage met de elleboog, onderarm, vingergewrichten en handpalmen. 

Bindweefsel is een groot weefsel dat in het hele menselijk lichaam voorkomt.
Tussen spiervezels, om spierbundels en om spiergroepen zit bindweefsel.
Dit beschermt de spieren en zorgt ervoor dat spieren goed kunnen samenwerken.
Bindweefsel vind je ook tussen je spieren en huid, tussen je organen en rondom littekenweefsel.
Zoals het woord al grotendeels aangeeft: bindweefsel verbindt alles in je lichaam met elkaar.

Als het bindweefsel verhard of verstrakt geraakt, dan kan dit leiden tot pijn en/of beperkte beweging. In dit geval is het aangeraden om een bindweefselmassage te doen zodat de productie van collageen en elastine geactiveerd wordt en zodat het weefsel soepeler wordt.

Wat is de oorzaak van verstijfd of verkleefd bindweefsel?

Het bindweefsel kan door verschillende oorzaken verstijfd en/of verkleefd raken, bijvoorbeeld door te weinig beweging, maar ook door te veel beweging, herhaalde bewegingen, trauma, verkeerde houding, pijnklachten, etc.

Als het bindweefsel verstijfd of verkleefd is, geeft dit pijnklachten. Dit komt omdat het weefsel tijdens het bewegen niet goed meer mee rekt met de spieren en de huid. Bindweefsel zit overal in je lichaam vast, dus zal het pijn of bewegingsbeperkingen geven.

De gevolgen kunnen zijn:

 • Ongezond bindweefsel kan leiden tot verschillende problemen
 • Bindweefsel is namelijk een belangrijk onderdeel van het lichaam aangezien het weefsels en organen ondersteunt en verbindt
 • Ongezond bindweefsel kan namelijk leiden tot rugpijn, nekpijn of heup pijn
 • Een bindweefselmassage is hier dus de ideale oplossing voor

De therapeut drukt en strijkt over en langs de spiervezels die fungeert om breekt de verklevingen in het bindweefsel en het herstel van een meer regelmatige bereik van de beweging.

bindweefsel
Bindweefsel is een soort vliesje dat de spierbundels bij elkaar houdt.

De massage ontspant de strakke spieren en verbetert de bloedsomloop in de diepere weefsels van de spier waardoor verlichting te brengen van pijn en stress.
Deep Tissue is richt zich op specifieke getroffen gebieden van het lichaam die geblokkeerd zijn en bij aanraking veel pijn kunnen doen.

Technieken van de diepteweefsel behandeling maken chronische spierspanning of letsel, waar verklevingen (bands van pijnlijke, stijve weefsel) in de spieren, pezen, en ligamenten zijn losser.
Deze massagetechniek richt zich meer op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) en de houdingsspieren. Verklevingen kunnen verstoren omloop en veroorzaken pijn, beperkte beweging en ontsteking.

Door onbewuste spanning en stress gaan er zich afvalstoffen tussen de spieren en het bindweefsel nestelen, wat ervoor zorgt dat door een grote opstapeling hiervan en wat zorgt voor een vast zittende spier(en).

Diepteweefsel massage verlicht de pijn en herstelt de normale beweging door fysiek deze verklevingen te behandelen. De massagetherapeut gebruikt massageolie of shea butter. Tijdens de behandeling wordt er gebruikt gemaakt van directe diepe druk, om versoepeling van de spieren te bereiken zodat er diep gewerkt wordt aan de gehechte spiermassa. Doordat er vaak opgehoopte, onbewuste spanning en stress en worden bij diepte weefsels met veel gevoel aangeraakt, waardoor energie weer kan gaan stromen.

Door middel van langzame, diepe massage bewegingen met ten volle aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd.
Zo vloeit alle stress en spanning weg.

Als je weet dat een Deep Tissue nodig is wanneer er (on)bewuste stress, verkeerde houding of levensstijl in je leven heerst.
Dat je lichaam deze stress opslaat tussen de spieren en het bindweefsel en bewegingsvrijheid veroorzaakt.
Door de beperking om te bewegen is er een minder goede kwaliteit van de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en zorgt dat de spier(en) stijf zijn en elke vorm van druk eigenlijk te veel is. Er is zoveel spanning dat zelfs een zachte aanraking pijn veroorzaakt.

Op bepaalde punten tijdens de massage vinden meeste mensen dat er is meestal enkele ongemak en pijn.

Deep Tissue behandeling
Bij een Deep Tissue behandeling geven jouw lichaamssignalen aan wat kan. Het is belangrijk dat je jouw pijngrens bewaakt en kenbaar geeft. Een goede communicatie is elkaar respecteren.

Bij Deep Tissue wordt er spontaan gedacht aan een pijnlijke behandeling. Is dit zo?
Maar…. hoe komt het dat er pijn ervaart tijdens het masseren? Dan is deze pijn meestal afkomstig van de pijnlijke plekken in je lichaam, zoals spierknopen of blokkades, en zoals hierboven reeds vermeld kan zelfs een zachte aanraking al pijn teweegbrengen.

Doordat zachtere massagetechnieken geen effect hebben om diep knopen en verklevingen los te maken, is een diepe druk nodig om je spieren terug los te maken en je weefsel terug op zijn plek te krijgen. Uiteraard houdt je massagetherapeut rekening met jouw pijngrens en je mag tijdens de behandeling altijd je pijngrens aangeven wanneer je voelt dat de pijn onprettig voelt.

Extra tip: voel je je na de Deep Tissue massage wat stijf of voelt je lichaam pijnlijk aan?
Doe dan even wat rustiger aan en vermijd zware inspanningen.
Geef je lichaam even de tijd om zich te herstellen.
Drink voldoende water dit helpt om je spieren te hydrateren en je lichaam van de vrijgekomen afvalstoffen te ontdoen.

Het is daarom belangrijk dat de klant je vertelt wanneer en waar er de pijnlijke zones zijn via een intakeformulier waar een open, vertrouwd gesprek is en zoveel mogelijk geïnformeerd is om een optimale behandeling te bezorgen.

Er is meestal enkele stijfheid of pijn na een diepteweefsel behandeling, maar het moet verdwijnen binnen een dag of zo. De massagetherapeut kan aanbevelen ijs op het gebied toe te passen na de massage.

Tijdens een Deep tissue massage wordt er gemasseerd met:

 • onderarmen
 • knokkels
 • handen
 • stretching

Tijdens de behandeling zal je voelen dat:

 • de druk wordt opgebouwd en sterker dan een gewone massage
 • de zones worden langzamer behandeld omdat er steeds dieper en dieper gaat werken
 • bij het behandelingen van een pijnzone, zal er gevraagd worden om diep in en uit te ademen zodat de spanning/pijn zal verminderen

Een Deep Tissue richt zich op het stimuleren van de doorbloeding in je spieren, waardoor de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd en het herstel van je spieren en je hele lichaam bevordert. Diepteweefselmassages hebben voordelen voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Elke massage heeft talloze voordelen voor de ontvanger, waardoor deze een gemakkelijke manier is om te ontspannen en uw medische problemen te behandelen.

Een Deep Tissue behandeling heeft een krachtig effect op je lichaam.
Het bindweefsel rond je spieren wordt losgemaakt en je spieren kunnen zich eindelijk terug helemaal ontspannen.
Het resultaat is een betere energiestroom door je lichaam.

Op regelmatige basis een Deep Tissue behandeling ondergaan, vermindert chronische pijn en stress.
Tevens bevordert het herstel van je spieren na bijvoorbeeld een zware inspanning of een sportblessure.
Je lichaam wordt terug in balans gebracht.

Het heeft een positief effect heeft op je lichaam én je geest!

 • Deep Tissue is een geweldige stress verlichter. Of het nu thuis of op het werk stress ervaart, deze massage is een geweldige manier om voor een langere periode de stekker uit het stopcontact te halen en te ontspannen.
  Een massage kan helpen de cortisolspiegel te verlagen en de hoeveelheid oxytocine te verhogen , een hormoon dat het lichaam ontspant en rustgevende effecten heeft. Het kan ook helpen bij lichamelijke stresssymptomen, zoals strakke spieren en schouders en spanningshoofdpijn.
  Deze behandeling kan deze problemen aanpakken en uw lichaam helpen ontspannen.
 • Vermindert pijn
  Er zijn een aantal aandoeningen die diepe weefselmassagetherapie kan behandelen.
  Chronische pijn in de onderrug, fasciitis plantaris, fibromyalgie en stijve nek kunnen allemaal worden behandeld met massagetherapie.
  Spierspanning die gewoonlijk optreedt bij chronische pijn kan ook worden verminderd met diepe weefselmassage, omdat hierdoor de strakke weefselclusters die pijn veroorzaken, los kunnen worden gemaakt.
  Uit onderzoek is gebleken dat Deep Tissue effectiever is voor het verlichten van chronische pijn dan medicijnen of andere medische behandelingen, en meestal ook kosteneffectiever is.
 • Verlaagt de bloeddruk en hartslag
  Deep Tissue vermindert stress en spanning, wat een invloed heeft op de bloeddruk. Massage heeft een positieve invloed op de systolische, diastolische en arteriële bloeddruk. De massage kan ook de productie van serotonine verhogen, wat goede gevoelens en geluk bevordert.
 • Breekt littekenweefsel af en maakt beweging gemakkelijker
  In gebieden waar mensen littekenweefsel hebben, melden ze vaak chronische pijn en stijfheid.
  Regelmatige Deep Tissue kunnen helpen dit littekenweefsel af te breken door de lymfatische circulatie en drainage te verbeteren om de flexibiliteit en het bewegingsbereik in het gebied van het littekenweefsel te verbeteren.
  Veel mensen die herstellende zijn van een operatie worden vaak aangemoedigd om diepe weefselmassages te krijgen om littekenweefsel te minimaliseren.
 • Vermindert artritissymptomen
  Deep Tissue kan worden gebruikt om veel verschillende symptomen van artritis te behandelen, zoals pijn, stijfheid, beperkt bewegingsbereik in gewrichten en slaapproblemen.
  Matige druk kan de pijn bij artritis verminderen en de spanning verlichten, waardoor het voor mensen met artritis gemakkelijker wordt om zich te verplaatsen. Het kan ook helpen bij slaapproblemen door de pijn te verlichten die artritispatiënten ‘s nachts wakker kan houden.
 • Rehabiliteert gewonde spieren
  Als u gewonde spieren heeft, kan een diepe weefselmassage helpen strakke of verdraaide spieren te strekken en ook de beweging van gifstoffen uit uw spieren vergemakkelijken.
  Deep Tissue wordt vaak gebruikt om sportgerelateerde blessures te behandelen. Veel atleten nemen diepe weefselmassage op in hun herstelprotocollen, omdat ze het begin van spierpijn kunnen vertragen, helpen bij spiervermoeidheid en blessures kunnen voorkomen.
 • Helpt bij arbeid en bevalling
  Diepe weefselmassage kan vrouwen helpen hun pijn tijdens de bevalling onder controle te houden. Zelfs vóór de bevalling zijn prenatale massages een geweldige manier voor vrouwen om te ontspannen en strakke spieren als gevolg van de zwangerschap te verlichten.
  De toename van cortisol helpt vrouwen ook om depressie, angst en been- en rugpijn te minimaliseren.
  Sommige onderzoeken hebben zelfs gesuggereerd dat vrouwen die vóór en tijdens de bevalling regelmatig massages kregen, minder pijn hadden dan degenen die geen regelmatige massages kregen, en ontdekten dat hun bevallingen korter waren dan vrouwen die niet regelmatig massages kregen.

Bij Deep Tissue wordt gebruik gemaakt van stevige druk en langzame streling om diepe spierlagen en fascia te masseren, het bindweefsel dat uw spieren omringt. De gebruikelijke technieken die gebruikt worden, zijn onder meer strippen, wat een diepe druk is die over de lengte van uw spiervezels glijdt, en wrijving, waarbij druk over de spiervezels wordt uitgeoefend om verklevingen te verbreken en weefselvezels uit te lijnen.

Deep Tissue worden gebruikt om spierknopen, littekenweefsel en/of verklevingen af ​​te breken (de ‘knopen’ die we in de spieren voelen zijn spier verklevingen, dit zijn banden van stijf en pijnlijk spierweefsel). Deze knopen kunnen onze bloedsomloop belemmeren en pijn en ontstekingen veroorzaken.

De behandeling vermindert stress en spanning en heeft een positieve invloed op de systolische, diastolische en arteriële bloeddruk. Deep Tissue verhoogt de productie van serotonine, wat goede gevoelens en geluk bevordert.

Wanneer de massage begint, begint uw massagetherapeut meestal met lichtere druk om uw spieren op te warmen en werkt dan naar een diepere druk.

Een stevige Deep Tissue behandeling heeft veel voordelen en is de perfecte massage om je van je pijnklachten te verlossen.

 • Spierpijn
 • Zenuwpijn
 • Een whiplash
 • Stress en spanning
 • Een slechte houding
 • Ischias
 • Sportblessures
 • Spierspasmen
 • Pijn door artrose
 • Pijn door reuma
 • Fibromyalgie

Opgelet:
Deep Tissue massage is afgeraden bij ontstekingen, blauwe plekken, zwakke botten of botbreuken, tumoren, herstel na een operatie of tijdens een zwangerschap.

Net als bij andere soorten massage, Deep Tissue massage heeft een heel gunstig effect wanneer het regelmatig wordt toegepast.

Diepteweefsel behandeling richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals chronische spierpijn, schade herstel en de volgende voorwaarden:

Chronische pijn lagere terug pijn mobiliteitsbeperking herstel van de verwondingen
 • whiplash
 • ongevallen
 • sportletsels
 • chronische spieren spanningen veroorzaakt door ziekten of stoornis
 • gebruikt wanneer pijnlijke spieren hechting in bindweefsel
 • gebruikt bij functionerende spieren die de circulatie en de oorzaak ontsteking te blokkeren
Langdurige pijnlijke schade
 • carpaal tunnel syndroom
 • problemen door verkeerde houding:
 • spierspanning in de hamstrings
 • bilspieren
 • benen
 • quadriceps,
 • m Rhomboideus major (grote ruitvormige spier)
 • bovenste gedeelte van de rug
 • artrose pijn
 • ischias (pijn in het SI-gewricht => ligt in de bekkengordel)
 • houdingsproblemen
 • tenniselleboog
 • fibromyalgie
 • spierspanning of kramp na een training of bodybuilding
Volgens een wetenschappelijk onderzoek werkt Deep Tissue meer effectief in het verlichten van artrose pijn dan
 • fysieke therapie
 • lichaamsbeweging
 • voorschrift medicijnen
 • chiropractie
 • acupunctuur
 • dieet
 • glucosamine enz.

Wanneer de spieren van het lichaam gewond of gestrest zijn dan is er de mogelijkheid van behorende ligamenten en pezen het zwaar te verduren hebben door het uit balans zijn.
Tevens kunnen deze verklevingen de bloedsomloop, en de normale zuurstoftoevoer afbreuk doen op het hele bloedvatenstelsel, wat leidt tot pijn en ontsteking. Dit kan de accumulatie van toxines in het spierweefsel veroorzaken.

Door de diepteweefsel behandeling kan je de cirkel helpen van de verklevingen doorbreken. De spieren worden losgemaakt en zorgen voor de normale circulatie. Dit op zijn beurt, helpt om de toxines opgebouwd in het weefsel vrij te geven en zo helpen verminderen de pijn en ontsteking. Ook is dit zeer nuttig voor de uitlijning van de spieren en de mogelijkheid om indien nog mogelijk de weefsels te corrigeren.

De massagetherapeut zal met een lichtere aanraking uw spieren opwarmen .
Bij Deep Tissue mag je langzame maar krachtige en diepe bewegingen verwachten. Er wordt vooral met de onderarmen gewerkt..
Er zal diep gewerkt worden op de spieren. Waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen.

 • de druk is in het algemeen sterker dan een gewone massage.
 • de zones worden langzamer behandeld omdat je steeds dieper en dieper gaat werken.
 • de klant vraag je om diep in en uit te ademen bij het masseren aan bepaalde gespannen

Op een bepaald moment tijdens de massage ondervinden de meeste mensen pijn omdat er zoveel spanning zit in hun spieren.
Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat er communicatie tussen therapeut en cliënt, zodat de therapeut weet wanneer de massage pijnlijk of onaangenaam wordt. Bij de start van elke behandeling wordt het belang om je grenzen aan te geven herhaalt. Zo leer je ook je eigen grenzen kennen en die te bewaken.
Na de volledige sessie kan er stijfheid of pijn zich aanbieden. Wees gerust dit verdwijnt en dan zal je de ontspanning in de spieren pas echt voelen.

Deep tissue massage is onmogelijk bij:

 • bloedstolsels (tromboflebitis, diep-veneuze trombose), vanwege het risico dat ze kunnen worden verdreven. Als je bloedstolsels hebt of op risico zijn van de vorming van bloedstolsels, is het essentieel dat u eerst uw arts raadplegen.
 • Als u hebt gehad recente operatie, chemotherapie, bestraling, of een andere medische procedure, is het verstandig om contact op met uw arts voordat u begint van massagetherapie.
 • Sommige mensen met osteoporose moet vermijden de diepere druk van deze vorm van massage.
 • Massage moet niet gebeuren rechtstreeks via kneuzingen, ontstoken of geïnfecteerde huid, huiduitslag, genezen of open wonden, tumoren, abdominale hernia, broze botten of gebieden van recente fracturen.
 • Zwangere vrouwen adviseer ik eerst met hun arts een visite te brengen en op aanraden van de arts kan er overwogen worden om een massage te krijgen. Deep Tissue (of een sterke druk) dient te worden vermeden tijdens de zwangerschap. Dan kan je arts een specifieke zwangerschapsmassage voorstellen
 • af te raden voor cliënten met huidziekten
 • eet een lichte maaltijd voor de massage
 • een Deep Tissue kan leiden tot spierpijn of stijfheid en kan enkele dagen duren. Het is aan te raden om deze pijnlijke gebieden koud te houden
 • drink water na de massage kan helpen om te spoelen van de gifstoffen die worden vrijgelaten uit spieren en goed hydrateren spieren, die helpen kunnen om spierpijn en stijfheid na een massage
 • vermijd inspannende activiteit na een massage
 • zich uitrekken kan helpen om spierpijn en stijfheid te voorkomen na een diepe weefsel massage