Lomi Lomi behandeling is een vloeiende dans op ritme van de natuur

Lomi Lomi is ontspanning in Hawaiiaanse sferen

Lomi Lomi behandeling is een vloeiende dans op ritme van de natuur

Lomi Lomi is een heerlijk ontspannende massage op de tonen van prachtige Hawaiiaanse muziek, dat haar oorsprong kent in in Hawaii en al eeuwen wordt uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties.

Generatie op generatie wordt de ‘Huna’ doorgegeven, een Hawaiiaanse filosofie. Vrij vertaald betekent Lomi gewoon ‘massage’. Maar, wanneer in Hawaii een woord twee keer achter elkaar genoemd wordt, geeft dat een extra betekenis. Dit is dus ook bij Lomi Lomi het geval.

Lomi Lomi massage behandeling
Deze Hawaiiaanse Massage is als een vloeiende dans op het lichaam die je het gevoel van de connectie met de golven, die je er helemaal ontspannen van wordt.

Bij Huna – en dus ook bij Lomi Lomi – draait alles om liefde en harmonie. Aunty Margaret, een bekende Lomi Lomi lerares, heeft een eigen betekenis aan de massage gegeven: De Liefdevolle Aanraking – een verbinding tussen hart, handen en ziel met de Bron van Alle Leven.” Dit is precies wat Lomi Lomi inhoudt. Het gaat om het liefhebben en helemaal van binnen met elkaar in connectie staan.

Waan je op Hawaï en ervaar de magie van Lomi Lomi massage behandeling.
Stel je voor dat je je op een wit zandstrand bevindt, omringd door de weelderige schoonheid van Hawaï.
De zachte bries streelt je huid terwijl je luistert naar het kalmerende geluid van de golven.
Nu kun je deze serene ervaring dichter bij huis beleven met de Hawaiiaanse Lomi Lomi massage.
Deze unieke massagetechniek staat bekend om zijn helende kracht en diepe ontspanning.

Deze Hawaiiaanse Massage is als een vloeiende dans op het lichaam. De bewegingen hebben hun oorsprong in de Hula dans en gevechtskunst.  
Er wordt veel met de onderarmen gemasseerd in lange strijkingen zodat de vitale energie weer goed gaat stromen en lichaam, gevoel en bewustzijn in balans worden gebracht. Deze manier van bewegen in combinatie  met de aandacht volle aanraking en toepassen van meerdere Hawaiiaanse principes, maakt het een unieke massage beleving die diep doorwerkt op het fysieke-, energetische-, emotionele- en spirituele lichaam

Lomi Lomi behandeling is de Moederkracht massage
één van de oudste en meest krachtigste vorm van ‘genezing’
en de meest inspirerende vormen van massage.

Huna staat voor de Hawaiiaanse spiritualiteit. Het brengt jouw energiestroom op orde en zorgt voor de innerlijke balans. Het herstelt de eenheid tussen jou en jouw omgeving. Ook onderbewust werk je aan jezelf tijdens deze massage.
Soms gebeurt het dat je tijdens een behandeling bij me zoveel oud zeer los laat, dat je spontaan begint te huilen. Dat is helemaal ok!  Schenk jezelf dit groot cadeau en merkt dat er ruimte vrijkomt in jezelf om te vullen met schoonheid en mooie momenten.

De lomi lomi massage komt oorspronkelijk van Hawaï, waar deze massage werd uitgeoefend door sjamanistische geneesheren.

Het werd in families van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven en mocht tot de jaren 70 van de vorige eeuw alleen gegeven worden door de sjamanen op Hawaï en Tahiti.

In de 19de eeuw werden deze massage en de vele andere rituelen op Hawaï een tijdlang verboden toen Amerikaanse missionarissen hier met de scepter zwaaiden. Daarna zijn de massages en rituelen teruggekomen en weer verder van generatie op generatie doorgegeven en uiteindelijk ook in onze contreien terechtgekomen.

Lomi Lomi, een helende massage behandeling

Deze traditionele Hawaiiaanse massagetherapie die teruggaat tot de oude Polynesische genezers. voedt zowel het lichaam als de geest en ziel.
Deze holistische benadering gelooft dat fysieke spanningen verband houden met emotionele en mentale blokkades. Door het toepassen van Lomi Lomi, kunnen deze blokkades worden opgeheven om een gevoel van algeheel welzijn te bevorderen.

De lange vloeiende bewegingen zijn heel belangrijk bij een lomi lomi massage.
De bewegingen weerspiegelen namelijk de ritmes van de natuur en dan voornamelijk de krachtige oceaangolven.

De Beweging van de Zee.

Een kenmerk van de Lomi Lomi massage is het gebruik van lange, vloeiende bewegingen die lijken op de golven van de oceaan. De therapeut gebruikt de onderarmen, handpalmen en vingertoppen om met zachte en ritmische bewegingen over het lichaam te glijden. Deze sierlijke bewegingen kalmeren het zenuwstelsel en bevorderen diepe ontspanning.

Ontgrendelen van Energie.

Lomi Lomi masseurs voelen en voeden de aanwezigheid van levensenergie, genaamd “Mana,” in het lichaam. Wanneer deze energie vast komt te zitten, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. De massage helpt om deze energie vrij te maken en te laten stromen, wat leidt tot verjonging en genezing.

De Spirituele Dimensie.

De Lomi Lomi massage is meer dan alleen een fysieke ervaring; het heeft ook een diepe spirituele dimensie. Tenminste, als je daar behoefte aan hebt. Wie dit niet wil ervaart de massage vooral als heerlijk ontspannend.
Tijdens de massage wordt er vaak gebruik gemaakt van Hawaiiaanse rituelen, wat een heilige ruimte creëert voor heling en transformatie.

Lomi Lomi behandeling
De bewegingen van Lomi Lomi zijn lange bewegingen zoals de golven. De lange strijkingen zorgen dat de vitale energie weer goed gaat stromen en lichaam, gevoel en bewustzijn in balans worden gebracht

Geniet van de beleving

De Lomi Lomi massage is veel meer dan alleen een lichaamsbehandeling; het is een reis naar rust, heling en spirituele vernieuwing. Met zijn zachte, vloeiende bewegingen en diepgaande betekenis, is deze traditionele Hawaiiaanse massage een ervaring die je minstens één keer in je leven zou mogen beleven.
Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en dompel jezelf onder in de magie van de Lomi Lomi massage voor een ultieme ontspanning van lichaam en geest.

Net als elke massage, is ook deze vorm helend. Het help jou om het genezingsproces te versnellen.
Dit kan voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten.
Ook al is elke massage helend, de intentie die de masseur heeft kan ervoor zorgen dat jouw genezingsproces wordt versneld of hetzelfde blijft. Jouw intentie zetten voor een behandeling is van waanzinnig groot belang. De combinatie van de trillingsniveaus van gever en klant doet wonderen, wat heel veel wordt onderschat..

Het mooie aan de massagewereld is dat er massages te ontdekken zijn van over heel de wereld. Sta je op het punt om massagetherapeut te worden en ben je op zoek naar welke massagevorm bij jou past, dan staat je een bijzondere ontdekkingstocht langs diverse culturen, tijdperken en landen te wachten.

 • Er wordt tijd genomen om kennis te maken en de nodige uitleg te geven.
 • Voorafgaand aan de sessie nodigen we je uit om een intentie uit te spreken.
  Deze intentie is iets wat je op dit moment in je leven aan het hart gaat: iets wat je vrij wilt laten, juist wilt manifesteren in je leven of waar je graag beweging in wilt brengen. Deze hartenwens wordt de focus van je sessie.
 • Spreek voor jezelf een intentie uit zodat deze mee kan genomen worden in de massage.
 • De massage begint volgens Hawaiiaanse ritueel.
 • Lomi Lomi, gegeven in de koesterende Aloha_spirit van Hawaii helpt je jezelf te omarmen met alles wat je bent met Aloha wat staat voor met liefde en met een goede intentie masseren.
 • De massageruimte, ook wel heilige tempel genoemd, is een veilige omgeving om je kwetsbaar open te stellen en jezelf over te geven aan de handen van de masseur.  Deze ruimte wordt goed verwarmd en het lichaam wordt minimaal toegedekt met een sarong om belemmering in de beweging over het lichaam te voorkomen.
 • Er wordt tijdens de massage behandeling veel olie gebruikt omdat lange vloeiende bewegingen heel belangrijk zijn zodat een goede verbinding tussen gever en ontvanger is heel belangrijk. De massagetechnieken reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de krachtige maar tegelijk ook milde oceaangolven (‘samudra’ is Sanskriet voor ‘oceaan’) of verfrissende watervallen.
  De lange strijkingen, de constante flow en de liefdevolle, koesterende aanraking ontspannen vervolgens je hele wezen, zodat je fysieke, emotionele en mentale stress los kunt laten.
 • Het lichaam wordt bedekt met sarong en het te masseren lichaamsdeel wordt gedrapeerd op zo een manier dat er respectvol behandeld kan worden, zodat iedereen zich veilig voelt.
 • Lomi Lomi is een intieme vorm van massage.
 • Tijdens de massage wordt er zelden gesproken tussen de gever en de ontvanger (hooguit een enkele aanwijzing), zo kan de Hawaiiaanse muziek zijn werk doen en kan de ontvanger ten volle ontvangen wat deze behandeling te bieden heeft.
 • Tijdens de behandeling wordt het lymfesysteem geactiveerd en gereinigd, de bloedsomloop gestimuleerd en de spieren zodanig behandeld dat stress en overbelasting kunnen worden losgelaten.
 • Bij een Lomi behandeling komt de actieve geest tot rust zodat er ruimte ontstaat voor het vrijlaten van overtuigingen en herinneringen waar de waarde van het verhaal dat er aan vast hangt, vermindert.
 • Een Lomi behandeling is een helingsritueel, toegesneden op de behoeftes van de cliënt.
 • Na de behandeling voelt de klant zich als herboren voelen. De massage geeft nieuwe levenskracht en heeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Hoewel de massagetechnieken er mild uitzien en zonder veel krachtsinspanning van de masseur worden gegeven, heeft de massage een diepe inwerking.

 • Het belangrijkste doel is om op een liefdevolle manier lichaam en geest in harmonie te brengen.
 • De Lomi Lomi behandeling zorgt voor een interne balans en harmonie in het lichaam.
 • Het is een ontspanningsmassage die tegelijkertijd ook dient als bindweefselmassage en leidt tot huidverbetering.
 • Naast dat het een ontspanningsmassage is, herstelt een Lomi Lomi massage ook de vitaliteit, verbetert het de bloedsomloop, verlicht spierpijn en bevordert een diepere ademhaling en heeft een gunstig effect op de organen. Daarnaast bevordert het de stofwisseling, reinigt en helpt het lichaam bij het afvoeren van gifstoffen, afvalstoffen, vermindert de pijn en versterkt het immuunsysteem.
 • Als je behoefte hebt aan ontspanning, zal een Lomi Lomi massage zeker bijdragen aan een moment van rust. Na een Lomi Lomi massage voelen de meeste mensen zich niet alleen meer ontspannen maar ook echt herboren. Het maakt alle stress los, ontspant de spieren en zorgt voor een natuurlijke energiestroom doorheen het hele lichaam

De essentiële en bekrachtigende elementen in Lomi Lomi Massage

 1. De Lemniscaat beweging
  De hele massage is doordrongen van de Lemniscaat beweging.
  De Lemniscaat is een liggende acht is gelijk aan het oneindigheidsteken. Dit teken of deze beweging vind je ook terug in traditionele Tibetaanse massage en in de antroposofische ritmische massage. Ze bezit vele kwaliteiten zoals harmonisatie, vitalisatie en het verbinden van tegenpolen ( bijv. van het spirituele met het aardse en andersom, mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten, linker en rechter hersenhelft).
 2. De kwaliteit en mogelijkheden van het element water
  Het waterelement in de mens wordt sterk aangesproken en in beweging gebracht door de flow en verbindende zones.
  Het lichaam bestaat voor 70-80 % uit water.
  De kwaliteit en het effect van water wordt beïnvloed door intentie, geluid en beweging; oftewel trilling.

  Wellicht ken je het werk van Masuru Emoto. Hij heeft de invloed van taal en muziek onderzocht op de kristallisatie van water waarbij, heel simplistisch gezegd, woorden als liefde en harmonie zorgden voor harmonische kristallen en woorden als haat of heavy metal muziek zorgde voor gefragmenteerde kristallen.
  De liefdevolle bewegingen van de Lomi Lomi en de intentie die zowel de klant als de masseur integreert is dus van grote invloed op de boodschap die je mee geeft aan de vloeistoffen in je lichaam.
 3. Werken met intentie
  In een volledige Lomi Lomi massage wordt een intentie geïntegreerd. Eerst wordt d.m.v. een kort gesprek onderzocht wat de kernovertuiging is die jou beperkt, die maakt dat je steeds in dezelfde vicieuze cirkel terecht komt en oud ( niet behulpzaam) gedrag in stand houdt. Daar zet je een positieve intentie tegenover die geïntegreerd wordt in de massage. Hiermee onderscheid je de hoofdzaken van de bijzaken en zoals je weet groeit datgene dat je aandacht geeft.  Door de speciale manier van aanraken dringt de boodschap door in je onderbewustzijn en heeft daar zijn werking
 4. Bewegen vanuit je hele lichaam 
  De masseur beweegt vanuit zijn hele lichaam. Gronding, de Lemniscaat beweging en de verankering in je onderbuik zijn hierbij essentieel. Hierdoor dringen de massagebewegingen dieper door (ook op de subtielere lagen van het systeem) en wordt de energiestroom bij zowel de masseur als de persoon die gemasseerd wordt extra gestimuleerd.
 5. Continue flow: Er wordt in een continue flow gemasseerd, wat invloed heeft op onder andere de stroom van vloeistoffen in het lichaam (bijv. stimulatie van de doorstroming van lymfe vloeistof) en het herstellen van verbindingen tussen verschillende lichaamsdelen
 6. De kracht van Aloha: Aloha kun je zien als een aandachtige en liefdevolle houding. Het verwelkomt wat er is, ook als dit fysieke- of emotionele pijn is, of andere ervaringen en realisaties die naar boven komen en waar je in eerst instantie wellicht van weg wilt,
 7. Ritme en adem: De kwaliteit van adem en ritme wordt gevoed en het ondersteunt om de balans te herstellen. Hiermee worden zowel de processen in jouw als in de wereld om je heen bedoeld zoals de balans tussen in- en ontspanning, tussen geven en ontvangen. Buiten ons zien we de adem terug in bijvoorbeeld eb en vloed en de seizoenen. Het voeden van adem en ritme in de massage heeft een positieve invloed op onze vitaliteit, het brengt ons terug in balans en ondersteunt de activatie van het para sympathische zenuwstelsel dat ons herstel bevordert en ondersteunt om te ontladen ( de tegenhanger van het sympathische zenuwstelsel dat geactiveerd wordt bij onder andere stress

De Hawaiiaanse massage begint traditioneel met een kort gebed maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om deze gewoon over te slaan. De Lomi Lomi massage is een volledige lichaamsmassage dat gekenmerkt wordt door rustige ritmische bewegingen.

Verschillende delen van het lichaam worden gemasseerd met het idee dat emoties en herinneringen zijn opgeslagen in iedere lichaamscel. Doordat deze lichaamscellen gemasseerd worden, kan de gemasseerde persoon op die moment alle zorgen en gedachten loslaten die voor eventuele stress zorgen.

Zoals eerder benoemd is een Lomi Lomi massage meer spiritueel georiënteerd. Daarnaast is ook geen enkele Lomi Lomi massage hetzelfde omdat je vooral in de flow meegaat die je op dat moment voelt. Dit zorgt ervoor dat elke Lomi Lomi massage uniek is.

Even oefenen op de uitspraak.

Hawaïaans Ho’oponopono is een oude helende levenswijze. Deze liefdevolle methode is ook bij ons in de belangstelling komen te staan als een krachtig instrument voor zelfgenezing en innerlijke harmonie. Deze eeuwenoude Hawaiiaanse kunst van verzoening biedt een unieke benadering om emotionele blokkades op te ruimen en een gevoel van vrede en welzijn te bevorderen. In dit artikel zullen we de betekenis, de essentie en de stappen van Ho’oponopono verkennen, een holistische benadering die gericht is op zelfreflectie en het herstellen van onze innerlijke balans.

Wat is Ho’oponopono?

Ho’oponopono is een oude Hawaiiaanse traditie die draait om verzoening, vergeving en het herstellen van relaties – niet alleen met anderen, maar ook met onszelf. Het woord “Ho’oponopono” betekent letterlijk “het rechtzetten, corrigeren of in overeenstemming brengen.” Het gaat erom in harmonie te komen met jezelf, anderen en de wereld om je heen.

De essentie van Ho’oponopono.

Ho’oponopono is gebaseerd op het geloof dat onze gedachten, emoties en overtuigingen verantwoordelijk zijn voor onze ervaringen in het leven. Als we negatieve emoties of innerlijke conflicten koesteren, kunnen deze zich manifesteren in onze realiteit en onbalans veroorzaken. Ho’oponopono leert ons verantwoordelijkheid te nemen voor onze gedachten en gevoelens en biedt een pad van zelfgenezing en transformatie.

De Stappen van Ho’oponopono:

 1. Neem Verantwoordelijkheid: Het Spijt me.

De eerste stap in Ho’oponopono is het erkennen van onze verantwoordelijkheid voor onze ervaringen. We beseffen dat onze innerlijke wereld onze uiterlijke wereld beïnvloedt. Hier begint de reis naar genezing.

 1. Verontschuldiging en Vergeving: Vergeef me.

We spreken onze oprechte verontschuldigingen uit voor elke negatieve emotie, elk conflict of elke pijn die we hebben veroorzaakt – zowel bij anderen als bij onszelf. We vergeven onszelf en anderen voor eventuele misverstanden en pijnen.

 1. Reiniging en Zuivering: ik houd van je.

Het hart van Ho’oponopono is het reinigen en zuiveren van onze geest. We nemen afstand van negatieve gedachten en emoties die ons vasthouden en laten ze los. Dit helpt om ruimte te creëren voor positieve energie en transformatie.

 1. Dankbaarheid: Dank je wel.

Het uiten van dankbaarheid is een essentiële stap in Ho’oponopono. We waarderen onze ervaringen, zowel positief als negatief, omdat ze ons kansen bieden om te groeien en te evolueren.

Levensfilosofie

Hawaïaans Ho’oponopono is meer dan alleen een helende praktijk; het is een levensfilosofie die ons in staat stelt om bewust onze innerlijke wereld te transformeren en daardoor onze uiterlijke realiteit te verbeteren. Door verantwoordelijkheid te nemen voor onze gedachten, emoties en acties, kunnen we emotionele blokkades opruimen en een staat van evenwicht en harmonie bereiken.
Ho’oponopono herinnert ons eraan dat vergeving, zuivering en dankbaarheid sleutels zijn tot persoonlijke groei en een leven vol vrede en liefde.

Begin vandaag met deze krachtige reis naar innerlijke genezing en balans!
En…ontdek NU de betoverende wereld van deze helende massage.

Ik voel wat je en jouw lichaam op dat moment nodig hebt.


Aloha consists of this new attitude of heart, above negativism, above legalism. It is the unconditional desire to promote the true good of other people in a friendly spirit, out of a sense of kinship.
Aloha seeks to do good, with no conditions attached.

– Reverend Dr. Abraham Akaka

Hoe wordt mijn kennis en wijsheid ervaren?

“Fabina, thank you for your knowledges. Yor are very experienced. I’m glad i met you again, here in Athens at the World Championship in Massage”.
I hope to meet you again.”
Christos Theodoropoulus, Athens